Welkom bij Huisartsenpraktijk Voorpoort

Welkom op de site van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort welke is gelegen in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove.

Op onze website vindt u allerlei informatie over de huisartsenpraktijk, apotheek, openingstijden, waarneming in avond- en weekend en nog vele andere informatie.

De druk op de huisartsenzorg is de afgelopen jaren enorm gestegen.

Toename administratieve taken en verschuiving van de zorg. De verplichte administratieve taken, die worden opgedrongen vanuit de overheid en verzekeraars zijn toegenomen. Dit geldt ook voor de druk vanuit de ziekenhuizen en andere zorginstellingen, die steeds meer neerleggen bij de huisarts. Dit neemt veel tijd in beslag. Hierdoor is er minder tijd ontstaan voor de echte huisartsenzorg.

Toename zorgvraag. Tegelijkertijd neemt de zorgvraag aan de huisarts toe door complexere zorg, de ouderenzorg, de palliatieve zorg en door toename van (onterechte) zorgvragen van de patiënten. Waar we vroeger met 10 minuten voldoende tijd hadden, komen we nu vaak niet uit met 20 minuten. De zorgverzekeraars geven ons helaas niet meer ruimte. Als huisarts zit je in een spagaat wanneer je iedereen even goed wilt blijven helpen.

Prioriteit bij acute zorg. Om toch als huisarts zoveel mogelijk goede zorg te kunnen leveren, zal er prioriteit worden gegeven aan de acute zorg, de ouderenzorg en vooral ook aan de palliatieve zorg. Voor alle andere zorg zal er ook aandacht zijn, maar het kan zijn dat u langer moet wachten voordat u een afspraak op het spreekuur krijgt, een antwoord krijgt op een overleg met de assistente of een verwijsbrief wordt gemaakt.

Hoe kunt u helpen? U kunt ons en uzelf helpen door eerst op www.thuisarts.nl te kijken of er een antwoord staat op uw vraag. Op deze website staat uitgebreide informatie over veel ziektebeelden en aandoeningen in gebruikelijk taal. Ook geeft thuisarts aan wanneer het nodig is om de huisarts te raadplegen.

Indien u onder behandeling bent van een specialist, neem dan rechtstreeks contact op met het ziekenhuis indien uw vraag hiermee te maken heeft.

Daarnaast helpt u ons door zich te houden aan de onderstaande huisregels:

  • Afspraak maken voor het spreekuur tot 9.30 uur.
  • Visites aanvragen voor 10.30 uur.
  • Urines inleveren voor 10.30 uur.
  • Uitslagen opvragen tot 12.30 uur.
  • Dagelijks overleg tussen de assistente met de huisarts vindt plaats rond 12.30 uur.
  • Vanaf 15.00 uur is de doktersassistente beschikbaar voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot de volgende dag.
  • Medicatie ophalen blijft tussen 16.00 en 17.00 uur. Mocht u dat een keer niet uitkomen overleg met de apotheek wat wel een geschikt moment is.

Ik had het graag anders gezien als huisarts. De afgelopen 8 jaar dat ik voor deze praktijk zorgdraag heb ik veel zien veranderen. De komende tijd zal dat alleen maar meer worden. Ik hoop op uw begrip, dat niet altijd alles meteen geregeld kan worden. Als we elkaar hierin helpen kunnen we heel veel bereiken samen en mooie en warme zorg blijven leveren.

Openingstijden maandag tot en met vrijdag 8.00 uur tot 17.00 uur

Maandag: 08.00 tot- 13.00
13.30 tot- 17.00
Dinsdag: 08.00 tot- 13.00
13.30 tot- 17.00
Woensdag: 08.00 tot- 13.00
13.30 tot- 17.00
Donderdag: 08.00 tot- 13.00
13.30 tot- 17.00
Vrijdag: 08.00 tot- 13.00
13.30 tot- 17.00
Huisartsenpraktijk Voorpoort
Voorpoort 16a 8325 CM Vollenhove

Agressie

Helaas worden wij in onze huisartsenpraktijk af en toe geconfronteerd met agressie. Het gaat hier om schreeuwen, schelden, beledigen en bedreigen. Voor diegene, die deze agressieve uitlatingen moeten incasseren, is dit zeer vervelend en bedreigend.

Wij vinden agressief gedrag onacceptabel.

Wij willen een agressief voorval niet zomaar laten passeren. Wij hebben daarom een agressie-protocol gemaakt en willen u daarover langs deze weg informeren.

Wanneer wordt het agressie-protocol gebruikt?

Agressie accepteren we niet. Alle voorvallen, waarbij medewerkers zich beledigd of bedreigd voelen, worden op papier vastgelegd en besproken. In onze praktijk heeft een patiënt vaak als eerste met de doktersassistente te maken, hetzij aan de telefoon, hetzij aan de balie. Zij is meestal de eerste die beledigende of bedreigende taal te horen krijgt. De huisarts van de betrokken patiënt wordt hiervan op de hoogte gesteld en zal beoordelen welke maatregelen genomen moeten worden.

Dit kan betekenen dat er van de betreffende patiënt excuses verlangd wordt of dat er besloten wordt hem/haar niet langer als patiënt te accepteren. Dat laatste gebeurt wanneer iemand steeds opnieuw de fout ingaat of als er zeer ernstige bedreigingen plaatsvinden al dan niet met lichamelijk geweld. Wij schromen in dat geval niet om ook aangifte bij de politie te doen. De politie neemt agressie in de zorg zeer serieus.

Wij hopen natuurlijk dat het zover niet zal komen. Een wederzijds respectvolle relatie tussen patiënt of cliënt en hulpverlener achten wij van het grootste belang.

Hoe wel om te gaan met meningsverschil en boosheid?

Wanneer u zich ziek voelt of wanneer iemand die u dierbaar is ziek is, bent u misschien wat ongeduldiger en sneller boos. Dat begrijpen wij heel goed. Wij werken elke dag met en voor zieke mensen. En ook wij zijn mensen en kunnen als hulpverlener ook fouten maken. Als er dingen mislopen of als u het niet eens bent met de aangeboden zorg, dan moet daarover worden gesproken. Dat is in uw belang, maar ook in dat van ons. Wij kunnen ervan leren. Dus wanneer u boos of geïrriteerd bent over iets, vraag dan om een gesprek, even apart en niet aan de balie. Wij zoeken dan samen met u naar oplossingen.