Apotheek algemeen   – Huisartsenpraktijk Voorpoort – Vollenhove

Welkom op de site van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort welke is gelegen in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove.

Op onze website vindt u allerlei informatie over de huisartsenpraktijk, apotheek, openingstijden, waarneming in avond- en weekend en nog vele andere informatie.

U kunt, via onderstaande link, direct uw herhaalmedicatie online aanvragen.

NIEUWS      Vanaf maart vrijdagmiddag huisarts afwezig

Vanaf maart is de huisarts vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur afwezig. Indien het spoed is kunt wel contact opnemen met de praktijk in Vollenhove. De huisarts Mw. M. Reinders in Blokzijl neemt waar voor spoed. Zij heeft ook haar eigen werkzaamheden in de praktijk. Zij ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast haar eigen patiënten. Neem alleen contact op als u denkt dat het niet kan wachten tot maandag. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is wel open. U kunt uw medicatie ophalen tussen 16.00 en 17.00 uur zoals u gewend bent.

NIEUWS  Huisarts Mw. P.J.J. Baaten is met vakantie van 6-5 tot en met 10-5

Aangezien er een te kort is aan huisartsen, wordt het ook steeds moeilijker om waarnemende huisartsen te vinden om bij te springen tijdens vakanties. De afgelopen 2 jaar is dat minimaal geweest. Daarom hebben HAP Voorpoort en huisartsenpraktijk Blokzijl besloten om elkaar hierin te helpen. Tijdens de schoolvakanties zullen de huisartsen voor elkaar waarnemen.

De huisartsenpraktijk is dan alleen bereikbaar voor spoed. U belt naar Huisartsenpraktijk Voorpoort. Uw eigen doktersassistente zal met de Huisarts in Blokzijl overleggen of u daar gezien moet worden.  U kunt niet bellen voor uitslagen. We vragen u dat te doen als de praktijk weer open is. We willen u verzoeken alleen te bellen als u denkt dat het echt niet kan wachten tot na de vakantie. De huisarts in Blokzijl ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast hun eigen patiënten. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is open zoals u altijd gewend bent tijdens de vakantiewaarneming.

Hieronder volgen de data dat Blokzijl zal waarnemen voor HAP Voorpoort:

  • Dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari 2024
  • vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024
  • Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei 2024 (Let op! Donderdag 9 mei is het hemelvaart, voor spoed HAP Emmeloord)
  • Maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024
Huisartsenpraktijk Voorpoort
Voorpoort 16a 8325 CM Vollenhove

Apotheek algemeen  

Binnen onze praktijk hebben wij ervaren apothekersassistentes werkzaam. Zij zullen er alles aan doen om u op tijd en van de juiste medicatie te voorzien.

Openingstijden:

  • Maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.
  • Ophalen medicatie tussen 16.00 en 17.00 uur
  • Telefonisch bereikbaar tussen 8.00 en 12.30 uur ( keuze 4)
  • Recepten van de specialist, tandarts of huisarts kunt u dezelfde dag ophalen, mits voorradig.

Zorgverzekeraar

Wij zijn, in het voorschrijven van medicatie, afhankelijk van uw zorgverzekering. Deze hanteren een preferentiebeleid, wat inhoudt dat zij bepalen welk merk medicatie wij u moeten leveren. Daarnaast kan het voorkomen dat een bepaald medicijn of merk niet leverbaar is vanuit de groothandel. Wij streven ernaar zoveel mogelijk hetzelfde merk te leveren. Helaas moeten wij hier wel eens van afwijken of een alternatief middel kiezen.

Wanneer u naast uw medicatie andere medicatie gebruikt die u heeft gekocht of elders heeft gekregen, verzoeken wij u dit door te geven aan de apothekersassistente. Dit in verband met een optimale medicatiebewaking.

Specialisten recepten

Zijn er veranderingen in het gebruik van medicatie die door de specialist zijn voorgeschreven, dan hoort de specialist dit bij ons door te geven. Het recept kan door de specialist gefaxt,  elektronisch verstuurd worden of door u afgegeven worden bij de apotheek.

Ook verzoeken wij u 1 keer per jaar een (jaar)recept voor chronische medicatie door uw specialist aan ons te leveren. De assistente zal u tijdig op de hoogte brengen wanneer wij een nieuw (jaar)recept wensen. Zo kunnen wij een optimale medicatiebewaking waarborgen.