Apotheek algemeen – Huisartsenpraktijk Voorpoort – Vollenhove

Welkom op de site van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort welke is gelegen in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove.

Op onze website vindt u allerlei informatie over de huisartsenpraktijk, apotheek, openingstijden, waarneming in avond- en weekend en nog vele andere informatie.

U kunt, via onderstaande link, direct uw herhaalmedicatie online aanvragen.

Huisartsenpraktijk Voorpoort
Voorpoort 16a 8325 CM Vollenhove

Apotheek algemeen

Binnen onze praktijk hebben wij ervaren apothekersassistentes werkzaam. Zij zullen er alles aan doen om u op tijd en van de juiste medicatie te voorzien.

Voor vragen over medicatie is de apothekersassistente telefonisch bereikbaar van 8.00 – 12.30 uur (keuze 3).

De apotheek is geopend van 8.00 – 17.00 uur. Echter voor het ophalen van herhaalmedicatie kunt u tussen 16.00 – 17.00 uur terecht.

Een eerste uitgifte kunt u vanaf 15.30 uur afhalen, de apothekersassistente heeft dan voldoende tijd om u uitleg en evt. instructies te geven over het nieuwe middel.

Recepten van de specialist, tandarts of huisarts kunt u dezelfde dag ophalen, mits voorradig.

Wij zijn, in het voorschrijven van medicatie, afhankelijk van uw zorgverzekering. Deze hanteren namelijk een preferentiebeleid, wat inhoudt dat zij bepalen welk merk medicatie wij u moeten meegeven.

Wanneer u naast uw medicatie andere medicatie gebruikt die u heeft gekocht of elders heeft gekregen, verzoeken wij u dit door te geven aan de apothekersassistente. Dit in verband met een optimale medicatiebewaking.

Specialisten recepten

Zijn er veranderingen in het gebruik van medicatie die door de specialist zijn voorgeschreven, dan wensen wij een juist recept via de specialist. Het recept kan door de specialist gefaxt worden of door u afgegeven worden bij de apotheek.

Ook verzoeken wij 1 keer per jaar een (jaar)recept voor chronische medicatie die door uw specialist zijn voor geschreven. De assistente zal u tijdig op de hoogte brengen wanneer wij een nieuw (jaar)recept wensen. Zo kunnen wij een optimale medicatiebewaking waarborgen.