Algemeen – Huisartsenpraktijk Voorpoort – Vollenhove

Welkom op de site van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort welke is gelegen in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove.

Op onze website vindt u allerlei informatie over de huisartsenpraktijk, apotheek, openingstijden, waarneming in avond- en weekend en nog vele andere informatie.

U kunt, via onderstaande link, direct uw herhaalmedicatie online aanvragen.

NIEUWS      Vanaf maart vrijdagmiddag huisarts afwezig

Vanaf maart is de huisarts vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur afwezig. Indien het spoed is kunt wel contact opnemen met de praktijk in Vollenhove. De huisarts Mw. M. Reinders in Blokzijl neemt waar voor spoed. Zij heeft ook haar eigen werkzaamheden in de praktijk. Zij ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast haar eigen patiënten. Neem alleen contact op als u denkt dat het niet kan wachten tot maandag. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is wel open. U kunt uw medicatie ophalen tussen 16.00 en 17.00 uur zoals u gewend bent.

NIEUWS  Huisarts Mw. P.J.J. Baaten is met vakantie van 6-5 tot en met 10-5

Aangezien er een te kort is aan huisartsen, wordt het ook steeds moeilijker om waarnemende huisartsen te vinden om bij te springen tijdens vakanties. De afgelopen 2 jaar is dat minimaal geweest. Daarom hebben HAP Voorpoort en huisartsenpraktijk Blokzijl besloten om elkaar hierin te helpen. Tijdens de schoolvakanties zullen de huisartsen voor elkaar waarnemen.

De huisartsenpraktijk is dan alleen bereikbaar voor spoed. U belt naar Huisartsenpraktijk Voorpoort. Uw eigen doktersassistente zal met de Huisarts in Blokzijl overleggen of u daar gezien moet worden.  U kunt niet bellen voor uitslagen. We vragen u dat te doen als de praktijk weer open is. We willen u verzoeken alleen te bellen als u denkt dat het echt niet kan wachten tot na de vakantie. De huisarts in Blokzijl ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast hun eigen patiënten. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is open zoals u altijd gewend bent tijdens de vakantiewaarneming.

Hieronder volgen de data dat Blokzijl zal waarnemen voor HAP Voorpoort:

 • Dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari 2024
 • vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024
 • Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei 2024 (Let op! Donderdag 9 mei is het hemelvaart, voor spoed HAP Emmeloord)
 • Maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024
Huisartsenpraktijk Voorpoort
Voorpoort 16a 8325 CM Vollenhove

Algemeen

Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort bestaat uit huisarts Mw. P.J.J. Baaten, dokters- en apothekersassistentes, een praktijkondersteuner voor chronische zorg en een praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg. Zij zullen er alles aan doen om u de best mogelijke zorg te bieden. Naast de huisartsenpraktijk is er ook een apotheek aanwezig. De huisartsenpraktijk is alleen open voor patiënten die een afspraak hebben.

De openingstijden van de huisartsenpraktijk en apotheek zijn:

maandag t/m vrijdag van 08.00 uur – 17.00 uur 

 • Ophalen medicatie tussen 16.00 en 17.00 uur
 • Op vrijdagmiddag is de praktijk alleen open voor spoed
 • Voor levensbedreigende situaties is de praktijk altijd bereikbaar: 0527 441111 (Kies 1)

 

Nieuwsbrief november 2022

Praktijk

We willen graag  iedereen nog een keer voorstellen, die werkzaam zijn binnen onze praktijk. Voor sommige is het niet duidelijk wie wat doet.  Vandaar dat we iedereen nog eens voorstellen en met welke functie ze werkzaam zijn.

 • Huisarts: Kathalijn Baaten
 • Praktijkondersteuner voor chronische en ouderenzorg: Tineke Vos
 • Praktijkondersteuner GGZ: Claartje de Vries
 • Apothekersassistentes: Anja van Deursen en Cindy Buijs
 • Doktersassistentes: Birgitta Renaud en Annelien Timmerman
 • Praktijkmanager: Remco van Heezik

Zoals u misschien in de media heeft vernomen is er een steeds groter te kort aan huisartsen en assistentes. Helaas hebben wij hier ook mee te maken. Hierdoor kan het zijn dat u niet dezelfde dag terecht kan, waardoor het langer duurt voor u om een afspraak op het spreekuur te krijgen. U kunt ook op thuisarts.nl. kijken of u hier een antwoord vindt op uw vraag. Mocht dat niet lukken overleg dan telefonisch met de doktersassistente. Op deze manier bent u mogelijk toch eerder geholpen. We vragen hierin uw begrip voor de situatie.

Wanneer u een afspraak bij de huisarts maakt, staat hier 10 minuten voor een enkel consult en 20 minuten voor een dubbel consult. In deze tijd moet alles gebeuren, zoals het dossier inlezen, het binnenhalen van de patiënt, het verhaal horen en zo nodig lichamelijk onderzoek, recepten maken, onderzoeken aanvragen en het juiste verhaal in de computer zetten. Dat is een hoop voor niet heel veel minuten. Dit is een van de redenen waarom de assistente ook vraagt waar u voor komt. Meerdere klachten kunnen niet in een enkel consult, maar vaak ook niet in een dubbel consult. Daarnaast is er niet altijd ruimte op het spreekuur voor een dubbel consult. De vraag is of de zorgverzekeraar de huisarts meer tijd gaat geven. We vragen ook hierin uw begrip te hebben voor de beperkte tijd en dat mogelijk niet alles tegelijk kan.

Apotheek

Medicatie ophalen is nog steeds tussen 16:00 en 17:00 uur. Maak gebruik van het hele uur voor een betere doorloop. Wanneer het u niet lukt om tussen deze tijd medicatie op te halen, kunt u de apotheek bellen om samen in overleg een ander moment af te spreken.

Wij vragen u er rekening mee te houden om medicatie van u en eventueel andere gezinsleden zoveel mogelijk in een keer te bestellen. Zo hoeft u maar een keer bij ons te komen.

Door wijzingen van de groothandel, willen we u er extra op attenderen, dat medicatie die voor 10 uur is besteld, 2 werkdagen later voor u klaar ligt. Wanneer u na 10 uur besteld ligt het na 3 werkdagen voor u klaar. Het is belangrijk om op tijd uw herhaalmedicatie te bestellen. Mochten wij nog vragen hebben, dan hebben we voldoende tijd om alles klaar te hebben.

Er zijn nog steeds tekorten aan bepaalde medicijnen met als gevolg dat er soms een bepaald merk van uw medicatie niet meer leverbaar is. Wij kunnen alleen maar leveren wat er wel is. Dit is een landelijk probleem en geldt voor alle apotheken.

Wanneer u onder behandeling bent van de specialist,  heeft de apotheek recepten nodig van de betreffende specialist. Ook wanneer er wijzigingen zijn in sterkte of gebruik. Geef bij de specialist aan dit aan ons door te geven.

De zorgverzekering gaat vanaf 2023 geen vitamine D meer vergoeden, ook de combinatie zal niet meer vergoed worden. Vanaf 50 jaar is het advies 10 mcg te nemen vanaf 70 jaar is 20 mcg de aanbevolen hoeveelheid per dag .

Mogelijk kan uw zorgverzekeraar ook andere medicijnen en of hulpmiddelen niet meer vergoeden vanaf 2023. Kijk goed uw zorgpolis na wat voor u gaat veranderen vanaf 2023.

Niet verschenen zonder bericht

We merken nog steeds dat afspraken worden vergeten of niet tijdig van te voren worden afgezegd. Hier zullen we weer strenger op toe zien. Indien u binnen 24 uur niet uw afspraak afzegt zult een rekening thuis gestuurd krijgen. Deze wordt niet vergoed door uw verzekeraar. Uiteraard hebben we begrip voor calamiteiten.

Vriendelijk zijn naar elkaar en met respect met elkaar omgaan

Als team proberen we u zo goed mogelijk te helpen en zorg te dragen met een warm hart.

Er gebeurt veel in de wereld en de komende periode zullen er nog meer veranderingen gaan komen. In welke sector je om je heen kijkt zijn er tekorten. Alles wordt duurder in het leven. Het is niet meer zo vanzelfsprekend dat alles meteen dezelfde dag geregeld kan worden. De assistentes krijgen steeds vaker dwingende en agressieve telefoontjes van patiënten. Dat is voor niemand fijn. Dit geldt bij ons in de huisartsenpraktijk, maar ook in winkels en bij andere bedrijven. Laten we dan niet boos worden en agressief reageren, maar met respect met elkaar omgaan om te zoeken naar passende oplossingen.

Vakantiewaarneming Huisartsenpraktijk Blokzijl

Aangezien er een te kort is aan huisartsen, wordt het ook steeds moeilijker om waarnemende huisartsen te vinden om bij te springen tijdens vakanties. De afgelopen 2 jaar is dat minimaal geweest. Daarom hebben HAP Voorpoort en huisartsenpraktijk Blokzijl besloten om elkaar hierin te helpen. Tijdens de schoolvakanties zullen de huisartsen voor elkaar waarnemen. De huisartsenpraktijk is dan alleen bereikbaar voor spoed en zal met de Huisarts in Blokzijl overleggen of u daar gezien moet worden. De apotheek is open zoals u altijd gewent bent. Hieronder volgen de data dat Blokzijl zal waarnemen voor HAP Voorpoort:

 • Dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari 2024
 • vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024
 • Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei 2024 (Let op! Donderdag 9 mei is het hemelvaart, voor spoed HAP Emmeloord)
 • Maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024

Laten we er voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen in deze roerige tijden!

Dank voor uw begrip!

Team HAP Voorpoort