Algemeen – Huisartsenpraktijk Voorpoort – Vollenhove

Welkom op de site van de apotheekhoudende huisartsenpraktijk Voorpoort welke is gelegen in het oude Zuiderzeestadje Vollenhove.

Op onze website vindt u allerlei informatie over de huisartsenpraktijk, apotheek, openingstijden, waarneming in avond- en weekend en nog vele andere informatie.

U kunt, via onderstaande link, direct uw herhaalmedicatie online aanvragen.

NIEUWS      Vanaf maart vrijdagmiddag huisarts afwezig

Vanaf maart is de huisarts vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur afwezig. Indien het spoed is kunt wel contact opnemen met de praktijk in Vollenhove. De huisarts Mw. M. Reinders in Blokzijl neemt waar voor spoed. Zij heeft ook haar eigen werkzaamheden in de praktijk. Zij ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast haar eigen patiënten. Neem alleen contact op als u denkt dat het niet kan wachten tot maandag. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is wel open. U kunt uw medicatie ophalen tussen 16.00 en 17.00 uur zoals u gewend bent.

NIEUWS  Huisarts Mw. P.J.J. Baaten is met vakantie van 6-5 tot en met 10-5

Aangezien er een te kort is aan huisartsen, wordt het ook steeds moeilijker om waarnemende huisartsen te vinden om bij te springen tijdens vakanties. De afgelopen 2 jaar is dat minimaal geweest. Daarom hebben HAP Voorpoort en huisartsenpraktijk Blokzijl besloten om elkaar hierin te helpen. Tijdens de schoolvakanties zullen de huisartsen voor elkaar waarnemen.

De huisartsenpraktijk is dan alleen bereikbaar voor spoed. U belt naar Huisartsenpraktijk Voorpoort. Uw eigen doktersassistente zal met de Huisarts in Blokzijl overleggen of u daar gezien moet worden.  U kunt niet bellen voor uitslagen. We vragen u dat te doen als de praktijk weer open is. We willen u verzoeken alleen te bellen als u denkt dat het echt niet kan wachten tot na de vakantie. De huisarts in Blokzijl ziet de patiënten uit Vollenhove extra naast hun eigen patiënten. U kunt ook thuisarts.nl raadplegen. U vindt daar veel informatie en advies. Mogelijk bent u zo ook geholpen.

De apotheek is open zoals u altijd gewend bent tijdens de vakantiewaarneming.

Hieronder volgen de data dat Blokzijl zal waarnemen voor HAP Voorpoort:

  • Dinsdag 2 januari tot en met vrijdag 5 januari 2024
  • vrijdag 16 februari tot en met vrijdag 23 februari 2024
  • Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei 2024 (Let op! Donderdag 9 mei is het hemelvaart, voor spoed HAP Emmeloord)
  • Maandag 12 augustus tot en met vrijdag 30 augustus 2024
Huisartsenpraktijk Voorpoort
Voorpoort 16a 8325 CM Vollenhove

Algemeen

Bij de assistente kunt u terecht voor het maken van afspraken, bespreken van uitslagen, vragen en problemen. Zij kan vragen voor u beantwoorden en bovendien is ze bevoegd om uitleg en (zelfzorg)advies te geven. Alle adviezen die door de assistente gegeven worden, zullen achteraf met de huisarts besproken worden. De assistente heeft, net als de huisarts, een beroepsgeheim.

Afspraken maken

Op werkdagen kunt u van 8.00 -10.00 uur een afspraak maken voor het spreekuur, telefonisch consult of huisbezoek aanvragen. De assistente vraagt altijd naar de reden van uw komst. Op deze manier kan de assistente spoedindicaties ertussen uithalen. Tevens kunnen we het spreekuur beter plannen en de wachttijden beperken. Voor een consult wordt 10 minuten ingepland, deze tijd is nodig om 1 klacht zorgvuldig te kunnen beoordelen. Als u meerdere klachten heeft, of als u meer tijd nodig denkt te hebben, raden wij u aan om een dubbele afspraak te maken.

Met ingang van 1 januari 2019 heeft de Landelijke Huisartsen Vereniging, een tarief ingevoerd voor het niet verschijnen op uw afspraak zonder dat u daar bericht van heeft gedaan. Wij zien ons genoodzaakt om dit tarief te gaan hanteren. De nota die u dan ontvangt kunt u niet indienen bij uw zorgverzekering. Het verzoek is om tijdig, 24 uur van tevoren, uw afspraak af te zeggen. Uiteraard hebben wij begrip voor calamiteiten.

Telefonisch consult

U kunt bij de assistente een verzoek doen voor een telefonisch consult met de huisarts. De assistente zal u vragen naar de reden van het telefonisch consult. Op deze manier kan zij een inschatting maken of uw vraag telefonisch behandeld kan worden of dat het toch beter is om een afspraak voor het spreekuur te maken. Bij een telefonisch consult belt de huisarts u terug.

Huisbezoek aanvragen

Wanneer het voor u niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kan de huisarts een huisbezoek afleggen. De assistente zal vragen naar de reden van het huisbezoek. Geen vervoer of geen tijd zijn geen redenen om een huisbezoek af te leggen. I.v.m. betere onderzoeks- en behandelingsmogelijkheden in onze praktijk gaat onze voorkeur uit, om naar de praktijk te komen.

Uitslagen opvragen

Het opvragen van uitslagen kan telefonisch via de assistente van 11.30 – 12.30 uur .

Urine-onderzoek

Wanneer u klachten heeft die wijzen op een blaasontsteking kunt u tot 10.00 uur urine inleveren.
We verzoeken om gebruik te maken van een schoon potje, voorzien met uw naam en geboortedatum. Het is van belang dat u aangeeft welke klachten u ervaart. Vanaf 11.30 uur kunt u bellen voor de uitslag van het onderzoek. (in de praktijk zijn schone urinepotjes verkrijgbaar) 

Van 10.30 -11.00 uur en van 12.30 -15.00 uur zijn we telefonisch alleen bereikbaar voor levensbedreigende situaties.